latinica  ћирилица
09/11/2018 |  10:36 ⇒ 10:59 | Аутор: ТАНЈУГ

Мелбурн: Три особе избодене ножем; ухапшен нападач (ВИДЕО)

У центру аустралијског града Мелбурна троје људи је избодено, од којих је једна особа преминула, а нападача који их је напао и витлао ножем на улици полиција је упуцала и примљен је у болницу у критичном стању.
Напад на улици, Мелбурн (фото: mirror.co.uk) -
Напад на улици, Мелбурн (фото: mirror.co.uk)

"Троје људи је избодено, нажалост једна од тих особа преминула је на мјесту догађаја. У овом тренутку нема сазнања о повезаности са тероризмом, али бићемо отвореног ума у вези са било каквом везом", казао је новинарима шеф полиције аустралијске савезне државе Викторија, Дејвид Клејтон, преноси Ројтерс.

Аустралијски медији јављају да друга жртва има повреду главе, а стање треће повријеђене особе није познато.

Хаос је кренуо у поподневним часовима по локалном времену када је полиција позвана због возила које је горјело у улици Бурк.

На видео снимцима који су се појавили на интернету види се како мушкарац да пријети полицији држећи у руци нешто као нож, а један од пролазника покушава да га заустави гурајући потрошачка колица ка њему.

Полиција је саоштила да је нападач након рањавања ухапшен и да су стражари постављени испред његове болничке собе.

Један од пролазника Дру Хер рекао је за Аустралијски асошијетед прес (ААП) да је ходао улицом када је чуо експлозију која је дошла од аутомобила који се запалио и да је потом видио "великог момка како удара полицијски аутомобил".

Хер је навео да је "око 1,93 метра високи нападач био обучен у исламску одјећу и имао афрички изглед".

"Полицајци су покушавали да га оборе ударајући га палицама, али он се није дао", рекао је очевидац.