latinica  ћирилица
09/11/2018 |  11:03 ⇒ 11:06 | Аутор: Б92

Клоп научио лекцију, сад жели да доведе Јовића из Ајнтрахта

Пораз од Црвене звезде натjерао је менаџера Јиргена Клопа да озбиљније размисли о ангажовању неког од српских фудбалера.
Лука Јовић - Фото: Getty Images
Лука ЈовићФото: Getty Images

Овога пута, Нијемац није заинтересован директно за неког играча из садашњег тима Црвене звезде, већ за њеног бившег голгетера, Луку Јовића.

Млади нападач блиста ове сезоне у дресу Ајнтрахта из Франкфурта и то је, судећи по писању острвских и њемачких медија, озбиљно привукло Клопову пажњу.

Јовић је у четвртак у Лиги Европе постигао десети гол ове сезоне за тим из Франкфурта и тренутно је најубојити играч екипе у овом такмичењу са три постигнута гола. Ајнтрахт је као гост побиједио Аполон са 3:2, а Јовић је био стријелац водећег гола.

Портал "ЛФЦ Глобе" тврди да Јирген клоп редовно прати дешавања у Бундеслиги те да му посебно импонују игре младог српског нападача.

Портал такоше тврди да је мало вјероватно да би "црвени" покушали да га доведу у јануару имајући у виду чињеницу да је "српски Фалкао" тренутно у другој сезони на позајмици Ајнтрахту од стране матичног клуба, Бенфике.

Вјероватнија је опција да се са трансфером иде наредног љета, док се вриједност Јовића тренутно процјењује на око 25 милиона евра.

Осим Ливерпула, недавно су интересовање за српског нападача показала још два клуба, Бајерн и Наполи.