latinica  ћирилица
09/11/2018 |  11:39 ⇒ 20:00 | Аутор: РТРС

Бијељина: Вече посвећено Милунки Савић

Бијељина обиљежава стогодишњицу од почетка Првог свјетског рата. Вечерас ће бити организовано вече посвећено хероини Великог рата - Милунки Савић.

Организатори су бијељинско Удружење "Краљевина Србија" и Удружење ратних добровољаца 1912.-1918., њихових потомака и поштовалаца, у сарадњи са Народном библиотеком "Филип Вишњић".

Предсједник бијељинског удружења "Краљевина Србија" Бранислав Томић рекао је Срни да ће у програму вечери посвећеној Милунки Савић учествовати еминентни гости - писац Милан Богојевић, новинари Михаило Меденица и Марко Јеремић, те Бранко Станковић, новинар и уредник емисије "Квадратура круга".

"Милан Богојевић, аутор књиге `Милунка Савић - ордење и ожиљци` подсјетиће нас кроз представљање књиге на основне биографске податке хероине Великог рата. Чућемо ко је била Милунка Савић, гдје је одрасла, зашто и како је ступила у рат, каква је била њена судбина након рата", навео је Томић.

Према његовим ријечима, посебну пажњу и дивљење заслужује хуманитарни рад Милунке Савић, о коме се мало зна и ријетко говори.

Извор: СРНА/РТРС