latinica  ћирилица
09/11/2018 |  14:08 | Аутор: СРНА

Ухапшен Пакистанац због кријумчарења миграната

Службеници Јединице граничне полиције Зворник ухапсили су илегалног мигранта пакистанског поријекла који је покушао да прокријумчари групу од девет миграната чамцем преко ријеке Дрине из Србије у БиХ.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

Из Граничне полиције БиХ је саопштено да су припадници зворничке јединице Граничне полиције јуче, приликом надзора границе БиХ на обали ријеке Дрине, уочили илегалне мигранте, након чега су их привели у службене просторије Јединице.

Ниједан мигрант није посједовао идентификационе документе, а у разговору са
службеницима Граничне полиције изјавили су да долазе из Пакистана и Ирака.

Зворнички граничари су радом на расвјетљавању кривичног дјела кријумчарење људи, дошли до сазнања да је извршилац мигрант из Пакистана.

Осумњичени Пакистанац, уз извјештај о кривичном дјелу, биће предат Тужилаштву БиХ, а остали илегални мигранти припадницима Службе за послове са странцима БиХ.

Службеници Граничне полиције Требиње јуче су спријечили незаконит промет 33 килограма резаног дувана без акцизних маркица, а због постојања основа сумње да је починило кривично дјело недозвољен промет акцизних производа, против лица чији су иницијали А.М. биће поднесен извјештај Тужилаштву БиХ.

Откривени дуван је привремено одузет.

Истог дана, на Међународном аеродрому Сарајево припадници Граничне полиције БиХ су на основу расписаних потрага ухапсили двојицу држављана БиХ.

На лету из Загреба ухапшен је мушкарац чији су иницијали М.Ш. /35/ за којим је МУП Кантона Сарајево расписао потрагу због кривичних дјела тешка крађа и изнуда.

На лету из Београда ухапшен је мушкарац чији су иницијали Р.М. /25/, јер га потражује Основни суд у Градишци због кривичног дјела оштећење туђе ствари, и он је предат службеницима МУП-а Кантона Сарајево.

Истог дана, приликом изласка из БиХ, на граничном прелазу Рача, ухапшено је лице чији су иницијали А.З. /47/, након што је утврђено да је за њим Полицијска управа Мостар расписала потрагу због крађе.