latinica  ћирилица
12/11/2018 |  14:00 ⇒ 15:04 | Аутор: СРНА

Приједор: У октобру откривено 66 миграната

На подручју града Приједора током октобра идентификовано је 66 миграната, али није било евидентираних кривичних дјела и прекршаја које су они починили.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

Начелник Полицијске управе Приједор Далибор Иванић рекао је на конференцији за новинаре да се стање јавног реда у граду може оцијенити као стабилно и добро, те да је све мање нарушавања јавног реда и мира.

У октобру је идентификован малољетни извршилац оштећења пнеуматика на 53 возила, као и пет држављана Хрватске који су, нудећи на продају разне предмете и услуге од оштећених грађана отуђила већу суму новца, чиме су починила пет кривичних дјела превара, крађа и лажно представљање.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Горан Микановић навео је да је у октобру забиљежено 80 кривичних дјела што је повећање у односу на прошлогодишња 72 кривична дјела, али је као и до сада ово повећање пратила и веома добра укупна расвијетљеност од 90 одсто.

Према његовим ријечима, у октобру је евидентирано 19 крађа и тешких крађа, а у истом периоду прошле године 28.

Начелник Сектора полиције Сретоја Вујановић истакао је да је у октобру евидентирано 45 прекршаја из области јавног реда и мира, односно 16 одсто мање у односу на исти период претходне године.

- Евидентирана су 74 саобраћајна удеса или 24 одсто мање у односу на упоредни период претходне године, а за 30 одсто смањени су и удеси с теже и лакше повријеђеним лицем, те је уочено и евидентирано 2.497 прекршаја - рекао је Вујановић.

Он је додао да су током октобра из саобраћаја искључена 243 возача.