latinica  ћирилица
13/11/2018 |  14:14 ⇒ 14/11/2018 | 07:31 | Аутор: РТРС

СП, ДНС и Уједињена Српска подржавају Вишковића за мандатара (ФОТО)

Функционери СНСД-а, предвођени предсједником странке Милорадом Додиком, одржали су појединачне састанке са руководством СП-а, ДНС-а и Уједињене Српске.

Након састанка СП-ом, портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је да социјалисти и СНСД остају коалициони парнтери и у наредне четири године.

Састанак СП-СНСД

"СП подржавају приједлог СНСД-а да мандатар за састав нове Владе Српске буде Радован Вишковић. СП ће у пуном капацитету бити дио будуће владајуће структуре у Републици Српској. Они су поуздани партнери СНСД-а", казао је Ковачевић.

Ковачевић је након састанка делегација СП-а и СНСД-а, које су предводили лидери странака Петар Ђокић и Милорад Додик, навео да није било ријечи о подјели министарстава.

ДНС и СНСД остају коалициони партнери и наредне четири године, а ДНС подржава приједлог СНСД-а да мандатар за састав Владе Републике Српске буде потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић, рекао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

"У овом тренутку имамо подршку за нашег мандатара и будућег предсједника Владе", рекао је Ковачевић.

 

Након састанка делегација СНСД-а и ДНС-а, предвођених лидерима странака Милорадом Додиком и Марком Павићем, Ковачевић је рекао да ДНС остаје дио парламентарне већине, као и да ће на свим нивоима бити дио коалиције.

"ДНС остаје дио скупштинске већине, то је начин на који ће се очувати стабилност Републике Српске. Идемо у најјачем могућем саставу на ниво БиХ", поручио је Ковачевић.

Он је додао да ће о мандатима бити ријечи на сљедећим коалиционим састанцима.

И Уједињена Српска подржала је приједлог да мандатар за састав нове Владе Републике Српске буде потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић, рекао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

"Вишковић ће и дефинитивно бити нови премијер Српске и наставиће да ради све што је добро и потребно да живот у Српској буде бољи", рекао је Ковачевић новинарима након састанка функционера СНСД-а, предвођених лидером те странке Милорадом Додиком, са представницима Уједињене Српске, које је предводио предсједник те странке Ненад Стевандић.Састанак СНСД-Уједињена Српска

Ковачевић је истакао да ће Уједињена Српска са четири посланика у Народној скупштини Српске бити дио парламентарне већине.

"Лидер те партије Ненад Стевандић биће наш посланик у Парламентарној скупштини БиХ. Имамо никада јачи блок у Српској и патриотски блок Српске на нивоу БиХ", рекао је Ковачевић.

Он је навео да тренутно нема информације да ли ће бити разговора СНСД-а са групом коју окупља Обрен Петровић из Добоја, као и са НДП-ом.

"До конститутивне сједнице Народне скупштине више нећемо имати разговоре. Данас смо постигли договоре о томе да ћемо бити заједно у наредне четири године. Имамо посланика у Народној скупштини много више него што је довољно", поручио је Ковачевић.

Раније је Извршни комитет СНСД-а одлучио да приједлог ове странке за мандатара за састав Владе Републике Српске буде потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић.