latinica  ћирилица
18/11/2018 |  12:45 ⇒ 13:38 | Аутор: СРНА

Савјет министара на наредној сједници о мигрантима

Савјет министара ће и на наредној сједници, заказаној за четвртак, 22. новембра, разматрати информацију Министарства безбједности о стању у области миграција у БиХ у вези са повећаним приливом миграната у БиХ.
Мигранти у Бихаћу - Фото: klix.ba
Мигранти у БихаћуФото: klix.ba

На интернет страници Савјета министара наводи се да је на дневном реду сједнице Нацрт основа за закључивање Меморандума о сарадњи између Министарства безбједности БиХ и Министарства унутрашње безбједности САД о сарадњи у вези са употребом путничких информација.

Пред министрима ће се наћи информација о билатералним састанцима министра комуникација и транспорта у Савјету министара Исмира Јуске са министром саобраћаја и инфраструктуре Турске Џахитом Турханом и министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зораном Михајловић о пројекту изградње брзе цесте Београд-Сарајево.

Биће ријечи и о Приједлогу плана активности Програма економских реформи БиХ за период 2019-2021. године.

Савјет министара размотриће информацију о одржавању трећег састанка Пододбора за транспорт, енергију, животну средину и регионални развој између ЕУ и БиХ у Бриселу 13. децембра.

На дневном реду сједнице су Приједлог одлуке о понављању количина тарифних квота у 2018. години које се односе на увоз сировог шећера од шећерне трске за рафинисање и Приједлог одлуке о утврђивању годишње квоте радних дозвола за запошљавање странаца у БиХ за 2019. годину.

Пред министрима ће се наћи Приједлог средњорочног програма рада Савјета министара 2019-2021.