latinica  ћирилица
01/12/2018 |  09:12 | Аутор: СРНА

Данас мало топлије

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно облачно, у већини крајева суво и мало топлије вријеме.
Врбас, Бањалука - Фото: РТРС
Врбас, БањалукаФото: РТРС

У појединим крајевима прије подне могућа је слаба киша или росуља, која се на сјеверозападу може ледити при тлу, док у вишим предјелима на западу постоји могућност за провијавање слабог снијега, у осталим крајевима суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током другог дијела дана задржаће се претежно облачно и углавном суво вријеме са мало вишом температуром ваздуха него претходних дана, уз могућност повремене слабе кише на југу Херцеговине.

Максимална дневна температура ваздуха од два до седам, на југу до десет степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава претежно облачно вријеме.

Најхладније јутрос било је на Сокоцу гдје је у 7.00 часова измјерено минус девет степени, на Хан Пијеску минус седам, у Сребреници минус шест, а у Бијељини, Вишеграду, Рудом, на Бјелашнци и у Зворнику минус пет степени.

У Брчком, на Мраковици, у Српцу, Сарајеву и Бугојну измјерена су минус четири степена, у Бањалуци, Добоју, Фочи, Мркоњић Граду, на Иван Седлу, у Јајцу и Ливну минус два, у Приједору, на Чемерну, у Новом Граду, Бихаћу и Санском Мосту минус један, у Широком Бријегу два, у Мостару четири, у Билећи пет и најтоплије у Неуму и Требиње седам степени Целзијусових.