latinica  ћирилица
01/12/2018 |  11:43 | Аутор: РТС

Обрадовић: Одбрана пресудила меч!

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић био је задовољан игром националног тима у побједи над Пољском 33:26 (13:14) на старту Европског првенства у Француској.
Женска рукометна репрезентација Србије (Фото: RSS / Promo) -
Женска рукометна репрезентација Србије (Фото: RSS / Promo)

"Не бих желео да гледам само друго полувријеме јер сам био задовољан и игром у првом. Промјенили смо одбрану, 6-0 се показала као она која је донијела резултат. Нормално је да буде тешко на старту турнира, видјели сте меч Француске и Русије. Побједа је важна за стабилност тима. Чека нас озбиљна Шведска са којом смо одиграли два одлична меча у квалификацијама. Радује ме што ћемо у наредна два меча играти против представника скандинавске школе, који играју један чист, лијеп рукомет", рекао је селектор.

Катарина Крпеж Шлезак бриљирала је у дуелу са Пољакињама постигавши 11 голова.

"Нисмо кренуле како треба, било је потребно време да се загријемо, био је присутан мали грч. Битно је друго полувријеме које смо одрадили како треба. Одбрана је била добра, голмани исто тако, заиста сам срећна због побједе. Није лако постићи 20 голова у једном полувремену. Играмо доста брже него раније. Морамо бити још дисциплинованије, не смијемо да дозволимо падове. Идемо корак по корак, није лак пут, али вјерујем да можемо", истакла је Крпеж-Шлезак.

Јована Стоиљковић имала је одличну ролу у уводном тријумфу...

"У првом полувремену је било мало компликовано, али смо се опустиле у наставку и успјеле да нађемо рјешења за Пољакиње", закључила је Стоиљковићева.