latinica  ћирилица
01/12/2018 |  12:53 | Аутор: СРНА

Поповић: Црногорска власт спроводи идентитетски геноцид над Србима

Предсједник Српске народне партије Ненад Поповић наводи да црногорска власт наставља да спроводи идентитетски геноцид на Србима у тој држави и да Србија коначно мора да реагује.
Ненад Поповић (фото: RAS Srbija) -
Ненад Поповић (фото: RAS Srbija)

Он оцјењује да идентитетски геноцид над Србима наставља да се спроводи хапшењем једног од лидера Демократског фронта Небојше Медојевића и пријетњама хапшењем других српских опозиционих лидера у Црној Гори.

"Доста је попуштања, ћутања и толерисања репресије и насиља којима је изложен српски народ у Црној Гори. Србија мора најоштрије да реагује према онима који прогоне српски народ и Цркву у Црној Гори, а који се ни по чему не разликују од шиптарских терориста који управљају привременим органима власти у Приштини", рекао је Поповић.

Поповић, који је и министар у Влади Србије, рекао је да "не треба заборавити ни то да је Црна Гора недавно дала подршку лажној држави Косово у покушају да постане чланица Интерпола, што је био нови акт непријатељства уперен против државних и националних интереса Србије", саопштено је из СНП.

Он је указао да је владајућа структура у Црној Гори, на челу са Милом Ђукановићем, претходно признала лажну државу Косово и гласала да та, како је рекао, криминална творевина буде примљена у Унеско.

"Таква власт наставља да спроводи идентитетски геноцид на Србима у Црној Гори, протерујући српске писце из читанки, наставља да прогони СПЦ и њене свештенике, послали су своје војнике на српско Косово, као део снага НАТО-а који је бомбардовао Србију и Црну Гору, забранили су улазак у Црну Гору Матији Бећковићу и другим српским интелектуалцима, а поништавају и историју и идентитет Црне Горе", закључио је Поповић.