latinica  ћирилица
01/12/2018 |  15:13 ⇒ 15:19 | Аутор: СРНА

Кецман: Радимо на враћању повјерења радника

Вршилац дужности директора Шумског газдинства "Клековача-Потоци" из Источног Дрвара Милан Кецман изјавио је Срни да ново руководство ради на успостављању нормалих међуљудских односа у овом газдинству и враћању повјерења међу радницима.
Протести ШГ Клековача-Потоци - Фото: СРНА
Протести ШГ Клековача-ПотоциФото: СРНА

"Интензивирани су напори на успостављању процеса производње и ангажовани сви расположиви капацитети како би се приближили зацртаним планским циљевима", рекао је Кецман.

Он је, међутим, упозорио да постоји основана сумња да ће бивше руководство овог газдинства почетком идуће седмице покушати да опструише производњу и успостављање нормалних међуљудских односа.

Кецман је рекао да је од ступања на дужност 17. новембра наишао на низ проблема у овом газдинству који су били извор незадовољстава радника из Источног Дрвара.

Он је навео да су међуљудски односи нарушени због поништавања одлуке о пријему радника од 1. августа и престанка ангажмана радника који су били ангажовани повремено.

"Ново руководство Шумског газдинства интензивно ради на хармонизацији међуљудских односа с циљем враћања повјерења радника и локалних заједница у Дрвару и Источном Дрвару", рекао је Кецман.

С циљем превазилажења проблема, каже Кецман, обављене су консултације са руководствима општина Дрвар, Источни Дрвар и Рибник.

"Иако има много незапослених радника са подручја дрварске регије и постоји потреба за њиховим ангажовањем, за шта у Управи предузећа `Шуме Републике Српске` нису имали разумијевање у протекле двије године, договорено је да социјално најугроженији радници са подручја општине Рибник буду задржани до даљег, а у радни однос буде примљен дио радника из Дрвара, чији је ангажман престао поништавањем одлуке из августа", истиче Кецман.

Милан Кецман преузео је 17. новембра функцију вршиоца дужности директора Шумског газдинства "Клековача-Потоци" у Источном Дрвару, а на ову позицију предложило га је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Радници Шумског газдинства из Источног Дрвара започели су протест 31. октобра тражећи смјену тадашњег вршиоца дужности директора тог газдинства Николе Јанковића који је, како су рекли, незаконито давао отказе, пријетио и запошљавао нове раднике. Протести радника трајали су 17 дана.

Надзорни одбор "Шума Републике Српске" разријешио је 16. новембра генералног директора овог предузећа Ристу Марића, а као разлог његове смјене наведени су, између осталог, и проблеми у Шумском газдинству у Источном Дрвару.