latinica  ћирилица
01/12/2018 |  20:46 ⇒ 21:28 | Аутор: РТРС

Представници УКЦ РС у посјети малој Николији у болници у Санкт Петербургу (ФОТО)

Представници УКЦ Републике Српске посјетили су данас дјечију болницу Свете Марије Магдалене у Санкт Петербургу гдје се на лијечењу налази дјевојчица Николија Кљајић из Републике Српске.
Николија Кљајић - Фото: РТРС
Николија КљајићФото: РТРС

Болницу су посјетили бањалучки љекари Слободан Хајдер, Владимир Кеча и Зоран Мавија, те Тамара Радловић, службеник за односе с јавношћу УКЦ РС.

Представници УКЦ РС у посјети малој Николији (Фото: РТРС)

Организован је састанак са замјеником главног медицинског службеника Александровим Сергејем Владимировичем, као и посјета одјељења трауматологије, радиологије и хирургије, гдје је дјевојчица из Републике Српске Николија Кљајић на лијечењу.

Николија је на терапији у Санкт Петербургу од 9. октобра 2018. године, а посљедња процедура у Протонском центру планирана је за 10. децембар 2018. године.

Представници УКЦ РС у посјети малој Николији (Фото: РТРС)

Родитељи дјевојчице захваљују представницима УКЦ РС, љекарима болнице Марије Магдалене и МИБС. Сергеја Березина, као и запосленима у Представништву Републике Српске у Руској Федерацији за помоћ и координацију.

Николија Кљајић (Фото: РТРС)

Дјевојчица је на лијечење у Русију стигла као резултат раније постигнутих договора предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика и бившег губернатора Санкт Петербурга, а пут у Санкт Петербург финансирао је Кабинет предсједника Додика.