latinica  ћирилица
02/12/2018 |  12:09 ⇒ 13:23 | Аутор: РТРС

Изложба посвећена побједи Србије у Првом свјетском рату

У Галерији Центра за културу у Бијељини отворена je изложба Удружења ликовних умјетника "Свети Лука", посвећена стогодишњици велике побједе Србије у Првом свјетском рату. На изложби је своје радове, ратне или неке друге тематике, приказало 35 умјетника.

Изложба је симболично отворена 1. децембра, на дан стварања Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца, а стогодишњица завршетка Великог рата била је инспирација бројним ауторима.

Удружење ликовних умјетника "Свети Лука" је кроз 75 радова представило публици афирмисане академске умјетнике, ликовне педагоге, дизајенере, али и аматере и младе умјетнике, који својом различитошћу чине ово удружење јединственим, што се могло видјети и на овој изложби.

"Удружење сваке године узима учешће, како на изложбама у Бијељини, тако и на колонијама и изложбама ван града Бијељина", рекао је Панто Пантић, предсједник Удружења ликовних умјетника "Свети Лука".

"Умјетност је некако одувијек пролазила кроз мој живот, наравно најприје сам радила оловком, затим темпере, акрил, уљане боје, а онда сам прије десет година открила тај чувени спреј и кренула да радим те слике", прича Марија Тица.

Публика ову занимљиву изложбу, која је и продајног крактера, може да погледа до 20. децембра.