latinica  ћирилица
03/12/2018 |  14:38 ⇒ 15:40 | Аутор: РТРС

У уторак промјенљиво облачно са слабом кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра промјенљиво до претежно облачно вријеме са пролазном слабом кишом прво на западу, а током дана и у централним и источним предјелима.
Вријеме - Фото: РТРС
ВријемеФото: РТРС

Ујутро ће бити претежно облачно у југозападним, западним и сјеверозападним крајевима, гдје ће мјестимично бити киша, док ће у осталим предјелима бити углавном суво уз умјерену промјенљиву облачност и маглу у котлинским предјелима.

Током дана облачност са запада шириће се и на већину крајева, условљавајући мјестимично слабу кишу, а у централном појасу и на југозападу умјерену, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послије подне на истоку и југу биће киша, док ће на сјеверозападу и западу бити суво. До вечери у већини предјела преовладаваће суво вријеме, осим крајњег истока гдје још понегдје може бити мјестимично киша.

Дуваће умјерен југозападни вјетар, у осталим предјелима слаб и промјенљив, док се увече у централном и планинском појасу очекује јак сјеверозападни, на ударе и олујни.

Јутарња температура ваздуха износиће од два до осам степени, на југу до 11, а дневна од седам до 13, на југу до 15 степени Целзијуса, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.