latinica  ћирилица
03/12/2018 |  19:02 ⇒ 19:03 | Аутор: ТАНЈУГ

Медојевићу још два мјесеца затвора

Један од лидера ДФ и предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић, кажњен је са још два мјесеца затвора.
Небојша Медојевић (Фото: Nspm.rs) -
Небојша Медојевић (Фото: Nspm.rs)

Медојевић је кажњен јер је одбио да свједочи у предмету који је формиран поводом његових ранијих изјава да је главни специјални тужилац Миливоје Катнић учествовао у ратном злочину на територији Цавтата током 1991. и 1992. године, саопштио је данас Виши суд у Подгорици.

"Рјешењем судије за истрагу Вишег суда у Подгорици, по приједлогу Специјалног државног тужилаштва, према свједоку Небојши Медојевићу, а након што је претходно био новчано кажњен рјешењем судије за истрагу овог суда, поводом јавно изнијетих навода свједока путем саопштења политичке странке ПзП објављеног на порталима www.промјене.орг. и www.ин4с дана 3. маја 2017. године, те тврдњи у јавности о учешћу Миливоја Катнића ГСДТ у извршењу ратних злочина на територији Цавтата током 1991 и 1992 године", наводи се у одлуци Вишег суда.

Како се наводи, затвор ће трајати све док Медојевић не пристане да свједочи или док његово свједочење не постане непотребно, односно док се кривични поступак не заврши, најдуже два мјесеца од дана и часа лишавања слободе.

Ту казну Медојевић може да издржи тек након што му истекне она због које се налази у затвору. Медојевић је ухапшен у ноћи између четвртка и петка, јер је одбио да свједочи у предметима Специјалног јавног тужилаштва.