latinica  ћирилица
03/12/2018 |  20:11 | Аутор: СРНА

Присталице ДФ-а и вечерас протестовале испред Скупштине ЦГ

Руководство и присталице Демократског фронта /ДФ/, њих око неколико стотина, окупили су се и вечерас испред зграде Скупштине Црне Горе у Подгорици у знак протеста због хапшења посланика ДФ-а Небојше Медојевића и налога за хапшење Милана Кнежевића.
Протести присталица ДФ-а у Подгорици (фото: vijesti.me) -
Протести присталица ДФ-а у Подгорици (фото: vijesti.me)

Лидер ДФ-а Андрија Мандић рекао је на вечерашњем скупу да ДФ-а води озбиљну политичку акцију која почива на снази народа и да у наредним данима протеста очекује већинску Црну Гору која треба државу да "отргне од мафије".

"Вечерас нас има више него што нас је било јуче, а мање него што ће да нас буде сутра увече", поручио је Мандић.

Марина Медојевић, супруга ухапшеног Небојше Медојевића, рекла је да је његово привођење удар на слободу говора и да би јавност требало да реагује, без обзира на политичка увјерења.

Она је истакла да у овакој ситуацији треба заборавити подјеле и програмске различитости.

Окупљени демонстранти кратко су вечерас блокирали саобраћај у центру Подгорице, али је све протекло мирно и без инцидената.

Након што је Апелациони суд Црне Горе одбио жалбе Медојевића и Кнежевића и потврдио одлуку Вишег суда о одређивању притвора до два мјесеца, Мандић је саопштио да ће протестовати свакодневно од 18.00 до 20.00 часова.

Кнежевић, који се налази у згради Скупштине Црне Горе, раније је поручио да неће добровољно отићи у затвор у Спуж, већ само могу силом да га одведу.