latinica  ћирилица
04/12/2018 |  14:47 ⇒ 14:47 | Аутор: СРНА

"Просвјета": Арно Гујон у четвртак у Брчком

Француски хуманиста Арно Гујон гостоваће у четвртак, 6. децембра, на Економском факултету у Брчком, најављено је данас на конференцији за новинаре брчанског Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета".
Арно Гујон - Фото: РТРС
Арно ГујонФото: РТРС

Посјету Гујона организовала је "Просвјета" у сарадњи са "Конзервативним клубом" из Брчког, а Гујоново гостовање заказано је за 20.00 часова.

Предсједник СПКД "Просвјета" Брчко Драган Томић истакао је да је повод за позив била инспирација хуманитарним радом овог француског хуманисте.

"Арно Гујон је велики хуманиста и пријатељ Срба, а ми смо искористили прилику да га упознамо, остваримо контакт и наши суграђани ће имати прилику да га виде и чују све о његовом хуманитарном раду", рекао је Томић.

Томић је додао да ће Гујон брчанској публици у четвртак представити и своју књигу "Сви моји путеви воде ка Србији".

Предсједник "Конзервативног клуба" Цвијан Пајкановић истиче да су, осим Гујона, позвани предсједник Образовно-истраживачког друштва "Михајло Пупин" из Београда Александра Нинковић Ташић и аутор емисије "Агапе" Александар Гајшек.

"Иако Гујон привлачи највише пажње и други су гости јако вриједни јер причају о историји српског народа, о заборављеним причама, Михајлу Пупину, Николи Тесли и Милутину Миланковићу. Александар Гајшек у својој емисији `Агапе` доноси једну антологију српских умова данашњице и тиме нас позива да увидимо да имамо кога да слиједимо", напоменуо је Пајкановић.