latinica  ћирилица
04/12/2018 |  15:14 ⇒ 15:18 | Аутор: СРНА

Задовољавајуће спровођење пројекта реструктурисања "Жељезница Српске"

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић разговарао је данас у Бањалуци са делегацијом Свјетске банке, која је као задовољавајуће оцијенила спровођење пројекта реструктурисања "Жељезница Републике Српске".
Неђо Трнинић и делегација Свјетске банке - Фото: СРНА
Неђо Трнинић и делегација Свјетске банкеФото: СРНА

Из ресорног министарства је саопштено да је Трнинић са делегацијом Свјетске банке, коју је предводио вођа инфраструктурних програма Свјетске банке за југоисточну Европу Сајмон Елис, разговарао о наставку овог пројекта.

Трнинић је информисао делегацију да је у протеклом периоду број запослених у "Жељезницама Републике Српске" смањен за 603 радника, те да су за 2.250 радника измирена сва дуговања настала у ранијим периодима, као и да су према 269 радника дјелимично измирене обавезе и да ће овај процес бити настављен и у наредном периоду.

Он је додао да ће "Жељезнице Републике Српске" након много времена испунити свој годишњи план рада.

Трнинић је нагласио да је подршка Свјетске банке кључна у овом процесу, те да је потребно наставити рестуктурисање и модернизацију "Жељезница Републике Српске" како би се предузеће довело у стање солвентности.

Представници Свјетске банке представили су регионални пројекат "Програм за омогућавање трговине и транспорта", чији је циљ унапређење трговине и транспорта међу земљама западног Балкана, као и другим Европским земљама.

Министарство саобраћаја и веза Српске шансу за будућу сарадњу са Свјетском банком види у унапређењу путне инфраструктуре, те развоју водног и интермодалног транспорта.