latinica  ћирилица
05/12/2018 |  12:49 ⇒ 23:34 | Аутор: РТРС

Изабрани делегати за Вијеће народа Српске и Дом народа ПС БиХ

У Бањалуци је одржана посебна сједница Десетог сазива републичког парламента на којој су изабрани делагати за Вијеће народа и Дом народа ПС БиХ.

Посланици су на посебној сједници изабрали пет српских делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ. Из СНСД-а изабрани су Никола Шпирић, Лазар Продановић, Душанка Мајкић и Средоје Новић, те Младен Босић из СДС-а.

Након избора делегата у Дом народа, посланици су гласали за кандидате за Вијеће народа Републике Српске које броји 28 делегата, и то, по осам Срба, Хрвата и Бошњака, те четири из реда осталих.

Из реда српског народа изабрани су Живко Марјанц, Мирослав Лазаревић, Војислав Глигића, Драган Ристић, Огњен Тадић, Вукота Говедарица, Јасна Лукић и Славко Дуњић.

Из реда хрватског народа изабрани су Нада Тешановић, Драгана Микић, Зденка Гојковић, Иво Бошњак, Давор Чордаш, Иво Камењашевић, Ђуро Ивановић и Иво Мијић.

За делегате из реда бошњачког народа изабрани су Фарук Ђозић, Џевад Махмутовић, Михнет Окић, Мурис Чиркић, Ахмет Чиркић, Алија Табаковић, Џемалудин Шабановић и Игор Бошњак.

Из реда осталих изабрани су Раденко Рикић, Данијел Пухалић, Јована Чаркић и Франц Сошња.

Посланици су изабрали и Небојшу Згоњанина за генералног секретара Скупштине.

Народни посланици изабрали су предсједавајуће и чланове радних тијела, скупштинских одбора, Административне комисије и Заједничке комисије Народне скупштине Републике Српске и Вијећа народа Републике Српске, испред Народне скупштине.

Након тога, посланици су разматрали Приједлог закона о републичкој управи.

Подсјећамо, посланици су у наставку прве редовне сједнице, изабрали потпредсједнике ове институције.