latinica  ћирилица
05/12/2018 |  14:06 | Аутор: СРНА

Допремљени дијелови за дрвену конструкцију реплике куће Бранка Ћопића

Предузеће "Бенкос Босна" из Добоја допремило је данас у Хашане дијелове за дрвену конструкцију реплике родне куће књижевника Бранка Ћопића, потврдио је начелник општине Крупа на Уни Младен Кљајић.
Крупа на Уни - конструкција родне куће Бранка Ћопића - Фото: СРНА
Крупа на Уни - конструкција родне куће Бранка ЋопићаФото: СРНА

Кљајић је рекао да није добио информацију кад ће допремљени дијелови бити уграђени.

"Будући да су временске прилике повољне, очекујемо да ће радови бити настављени и да ће коначно бити завршен овај пројекат", навео је он.

Представник предузећа које изводи радове Мевлудин Бећировић истакао је да су достављени дијелови за дрвени дио куће претходно обрађени у сједишту предузећа, те додао да је допремљено око 70 одсто материјала неопходног за завршетак објекта.

Бећировић је најавио да је планирано да у петак, 7. децембра, у Добоју буде одржан састанак са представницима Амбасаде Азербејџана и да ће након тога бити позната динамика наставка радова.

Радови су почели 24. новембра прошле године и након извођења земљаних радова прекинути су до краја августа ове године, кад је почело зидање подрумских просторија.

Донаторска средства за изградњу ове реплике куће у Хашанима у износу 26.000 евра обезбиједила је Амбасада Азербејџана.

Донатор је изабрао извођача радова, а општина Крупа на Уни имала је обавезу припреме документације и инфраструктуре.

Ова средства нису била усмјерена у буџет општине Крупа на Уни, већ директно од донатора извођачу радова, а Скупштина општине је у септембру прошле године само прихватила донацију Амбасаде Азербејџана.