latinica  ћирилица
06/12/2018 |  08:52 | Аутор: СРНА

Ухапшено осам миграната због силовања дјевојчица

Група од осам миграната, осумњичена за брутално силовање и сексуалне нападе на дјевојчице током дужег временског периода, ухапшена је у финском граду Оулу.
Полиција Финске - Фото: Screenshot/YouTube
Полиција ФинскеФото: Screenshot/YouTube

Полиција је саопштила да су сви мигранти дошли у Финску као тражиоци азила или избјеглице, неки са Блиског истока, објавила је национална медијска мрежа Иле.

Нападачи су стари између 18 и 40 година, док су све жртве млађе од 15 година, а најмлађа је узраста само 10 година. Неки од приведених већ имају држављанство Финске.

"Ради се о периоду од неколико мјесеци. Ово су изузетно насилна и брутална кривична дјела", рекао је шеф локалне полиције Маркус Кискинен листу "Калева".

Други полицијски званичник у мјесту Оулу Арто Карнаранта рекао је да никад није видио ништа слично за својих 38 година каријере.

"Насилници су били изузетно агресивни према малољетним лицима. Никад нисам видио тако нешто за све вријеме колико радим у полицији", рекао је он.

Он је апеловао на грађане да остану и мирни и да не узимају закон у своје руке, већ да чекају да полиција обави свој посао.

Полиција у граду Оулу објавила је званично упозорење и поруку дјевојчицама, дјевојкама и њиховим родитељима да не ступају у контакт са страним мушкарцима на друштвеним мрежама и да не пристају на њихове захтјеве и улазе у ситуације гдје би могле бити силоване и сексуално злостављане.

Полиција очекује да ће бити још хапшења, преноси "Спутњик".

Премијер Јуха Сипила и предсједник Саули Нинисто осудили су насиље.