latinica  ћирилица
06/12/2018 |  10:36 ⇒ 10:38 | Аутор: Б92

Мурињо: Немам Кина и Видића у тиму, оставите нас на миру

Менаџер Манчестер јунајтеда Жозе Мурињо задовољан је карактером који су показали његови играчи у ремију са Арсеналом (2:2).
Жозе Мурињо - Фото: Getty Images
Жозе МурињоФото: Getty Images

"Црвени ђаволи" су два пута стизали вођство ривала на свом Олд Трафорду и забележили трежи узастопни нерешен резултат у Премијер лиги.

"Постигли смо четири гола и ремизирали. Као и увек правили смо грешке и платили за то. Сада је било исто, али су играчи показали карактер и спремност на борбу, па им честитам због тога. Ишли су до лимита, много смо уморни. Неки од играча нису играли ове сезоне, Смолинг је играо у тешкој ситуацији", рекао је Мурињо.

Португалац је опет нагласио да је Јунајтед својим грешкама остао без побједе.

"Арсенал био опасан само када смо губили лопту у опасној зони. Чак и са наше клупе сте могли да осетите панику када лопта долази у нашу дефанзивну трећину. Дух је био на нивоу Манчестер јунајтеда али нам недостају одређени квалитети. Не слажем се с људима који покушавају да нас пореде са тимовима у којима су играли Рој Кин, Руд ван Нистелрој, Немања Видић. Оставите нас на миру. Срећан сам са душом и срцем, али нисмо конзистентни и хомогени".

С друге стране, Арсенал је продужио низ непобједивости на 20 мечева у свим такмичењима, али ни послије 12 година није славио на Олд Трафорду.

"Мислим да смо контролисали утакмицу, друго полувреме је било боље од првог. Могли смо да решимо меч у неким тренуцима, али су брзо изједачили послије оба наша гола. Морамо да се поправимо у одбрани, да пронажемо равнотежу у тиму и пропуштамо шансе. Поносан сам због игре тима, жељели смо побједу али можемо бити задовољни и бодом", рекао је менаџер "тобџија" Унај Емери.