latinica  ћирилица
06/12/2018 |  12:59 ⇒ 21:44 | Аутор: РТРС

У наредних неколико дана састанак српских кадрова о НАТО

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић најавила је данас да ће у наредних неколико дана заказати састанак српских кадрова на којем ће бити разговарано о посљедњим дешавањима у БиХ у вези са НАТО.

"Ми имамо Резолуцију /Републике Српске о војној неутралности/ која показује оријентире за понашање свих функционера и институција Републике Српске и оних који представљају Српску на нивоу институција БиХ. Хоћемо још једном да заузмемо своје ставове и да потврдимо опредијељеност када је ријеч о таквој резолуцији", рекла је Цвијановићева.

Предсједник Српске је истакла да постоји читав низ позадинских образложења зашто постоји отпор према томе.

"Постоји, због лоших искустава овдје и односа који је НАТО имао према Србима и Републици Српској и према Србији, што је дефинисало да након тога имате један другачији однос", истакла је Цвијановићева.

Она је нагласила да Резолуција није донесена тек тако већ као израз политичке воље свих политичких субјеката, и власти и опозиције, која је требало да представља јединствени одговор.

"Сигурна сам да ће се реафирмисати оно што тамо пише и да ће се на том састанку потврдити такво опредјељење, уз сва она образложења која сте имали прилику да чујете и раније, а то је да се не прихвата никаква НАТО граница између Републике Српске и Србије. Дакле, слиједимо политику Србије или, боље рећи, оно што можемо да усагласимо на том плану", поручила је Цвијановићева.