latinica  ћирилица
06/12/2018 |  13:13 ⇒ 14:12 | Аутор: ТАНЈУГ

Кркић: Хтио сам да играм за репрезентацију Србије

Некада најталентованији фудбалер свијета Бојан Кркић каже да је као дијете волио да долази у Београд и да је прије двије године хтео да игра за репрезентацију Србије, али није могао јер је већ имао 25 минута у дресу Шпаније.
Бојан Кркић (Фото:nezavisne.com) -
Бојан Кркић (Фото:nezavisne.com)

Нападач енглеског друголигаша Стоука, коме је отац Бојан сениор бивши фудбалер ОФК Београда, поднио је захтјев да заигра за "орлове", али је Свјетска фудбалска федерација одбила ту могућност јер је наступио против Јерменије у квалификацијама за Свјетско првенство у Јужној Африци.

"Имам српске крви, по неколико недјеља као дијете сам проводио у Београду са родитељима. Прије него што сам почео да играм за Барселону сваке године сам долазио, а онда нисам могао због утакмица", рекао је Кркић у интервјуу за Би-Би-Си.

Кркић је додао да је у детињству савршено говорио српски језик.

"Ипак, сада дуго нисам вјежбао српски и не могу добро да га причам", говори фудбалер коме је отац Србин, а мајка из Шпаније.

Најбољи стријелац млађих категорија Барселоне икада признао је да му у каријери нису помогла поређења са Лионелом Месијем.

"Постигао сам 10 голова у првој сезони у Примери и већ су сви почели да причају "Ово је нови Меси". Ту ништа не можеш да промијениш... Знам своје квалитете и да нисам Меси, ја сам Бојан", закључује Кркић.

Послије Барселоне, гдје је само у почетку исказао потенцијал у прејакој нападачкој конкуренцији, играо је за Милан, Ајакс, Мајнц и Алавес, док је у Стоуку од 2014. године.