latinica  ћирилица
06/12/2018 |  13:29 ⇒ 13:46 | Аутор: РТРС

Бањалука: Припреме за нову пословну зону код "Јелшинграда"

Интензивиране су активности на припреми и отварању нове бањалучке пословне зоне код "Јелшинграда" која би требало да буде спремна за улазак инвеститора у другој половини наредне године, речено је у Градској управи.
Пословна зона "Јелшинград" (Фото: banjaluka.rs.ba) -
Пословна зона "Јелшинград" (Фото: banjaluka.rs.ba)

Измијењени регулациони план за ово подручје, што је био и основни предуслов за уређење и инфраструктурно опремање ове локације, наћи ће се на дневном реду децембарске сједнице Скупштине града.

Начелник градског Одјељења за локални економски развој и стратешко планирање Раденко Лакетић рекао је Срни да се очекује да овај план добије подршку и да је, у међувремену, покренута јавна набавка за извођење радова на уређењу грађевинског земљишта за ову нову пословну зону.

"С обзиром на то да локација није опремљена, потребно ју је прво припремити за продају", каже Лакетић.

У плану је да се нова пословна зона простире на двије локације површине 2,4 и 2,8 хектара, а адут ће јој бити атрактивна локација, с обзиром на близину ауто-пута, пруге и међународног аеродрома.

Лакетић је рекао да ће град изградити неопходну инфраструктуру за функционисање и ове пословне зоне.

"Парцеле ћемо понудити инвеститорима путем јавних лицитација, као што је био случај и у Рамићима. Приоритетни сектор за инвестирање биће привредна дјелатност", истакао је Лакетић.

Истовремено, град Бањалука наставља да улаже у развој пословне зоне у Рамићима, тако да је за наредну годину планирана изградња потребне инфраструктуре како би се преостале грађевинске парцеле припремиле за будуће инвеститоре и тиме добило што више нових радних мјеста у реалном сектору.

У складу са стратешким опредјељењем града на унапређењу повољног пословног окружења, за 2020. и 2021. годину у плану је отварање још једне пословне зоне у насељу Вујиновићи, уз магистрални пут Бањалука-Градишка.

Извор: banjaluka.rs.ba