latinica  ћирилица
06/12/2018 |  14:50 ⇒ 17:59 | Аутор: РТРС

Зворник: Ребалансом буџет повећан за 900.000 КМ

Одборници Скупштине града Зворника усвојили су ребаланс буџета у износу од 27.350.000 КМ, што је за 900.000 КМ више у односу на првобитни план.

Ребаланс буџета подржао је 21 одборник од укупно 25 присутних. Два су главна разлога која су довела до потребе за ребалансом, истиче замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић.

- Првенствено због трансфера Владе Републике Српске за одређене пројекте који су рађени током 2018. године, као и усаглашавање структуре како прихода, тако и расхода - истакао је Ивановић.

Одборници Српске демократске странке остали су уздржани и за то, кажу, имају разлоге.

- Првенствено чекамо на тачку Нацрта буџета, чекамо јавну расправу гдје ћемо покушати амандманима и разним приједлозима да промијенимо неке ствари. То нам се несвиђа и у ребалансу. На јавним набавкама и осталим гдје је потрошено за првих девет мјесеци више него што је планирано за цијелу годину - поручио је Бојан Лукић, одборник СДС-а.

Са 24 гласа За усвојен је и Нацрт буџета за наредну годину у износу од 25.990.000 КМ и према ријечима, представника власти, биће развојни.

 - Велики број пројеката ће бити реализован током 2019. године - кратко је објаснио Бојан Ивановић, замјеник градоначелника Зворника.

Одборници су једногласно усвојили и програм рада јавних установа, нагласивши да је потребно уложити додатне напоре да би остварени резултати наредне године били бољи.