latinica  ћирилица
06/12/2018 |  15:40 | Аутор: Б92

Лекић: Русија најјача на ЕП, али можемо свима да парирамо

Рукометашица Андреа Лекић сматра да је наредни ривал Србије, Русија, најјача репрезентација на Европском првенству.
Андреа Лекић (фото: andrealekic.com) -
Андреа Лекић (фото: andrealekic.com)

Ипак, Лекићева вјерује да ће њена екипа, ако одигра добру одбрану, имати шансе за добар резултат.

Рукометашице Србије играју у суботу од 18 часова (РТРС) у Нанту против Русије, прву утакмицу друге фазе такмичења на Европском првенству у Француској. Србија је пренјела два бода у другу фазу, а Русија четири.

"Русија је најјача репрезентација. Шта рећи о актуелном олимпијском шампиону, главни фаворит су за златну медаљу, јер је Норвешка ослабљена на овом првенству. Апсолутни су фаворити, нећемо да пријетимо, али то може бити и наша шанса. Чека нас тешка група, али најважније је да имамо мир, нико није еуфоричан, атмосфера је онаква каква би требало да буде. Ту је и самопоуздање, јер видимо да смо на лијепом нивоу. Верујемо у себе и бићемо у потпуности спремне за ту битку", рекла је Лекић.

Говорећи о Русији, Лекић је рекла да је то брза екипа која игра модерно, да ће бити много трчања и жестоких дуела, као и да српски тим мора да игра добру одбрану.

"Ослањамо се на фанатичну одбрану. Са нивоом из меча са Данском можемо свакоме да парирамо. Макеева и Сен, два централна играча одбране, удвајају блокерску зону. Много су оријентисане на блок, врло често има простора за пивотмена. То бисмо могле да користимо, јер су често у двојном блоку. Манагарова краде лопту, морамо да имамо много пасова на крила, како бисмо примирили те крајње играче. То раде врхунски, уигране су перфектно. Кузњецова је врхунско крило, право тркачко, моја бивша саиграчица из Вардара. Вјерујемо у себе и свој квалитет".

Лекић је рекла да је турнир у Француској изједначен, као и да је други дио жријеба лакши од оног у коме је њена репрезентација.

"Црна Гора долази без бодова у Нант, а било би интересантно видјети их у другом дјелу и какве би резултате тамо остварили. Холандија није играла против озбиљних ривала до сада, Румунија је побиједила Норвешку, али то нису Норвежанке на које смо навикли. Рускиње су показале чврстину, играле су против најтежих ривала и за сада изгледају најозбиљније",оцјенила је Лекић.