latinica  ћирилица
07/12/2018 |  08:56 ⇒ 09:00 | Аутор: klix.ba

Инспектор Сипе у Бањалуци ухапшен због корупције и злоупотребе положаја

У акцији Агенције за истраге и заштиту и Тужилаштва БиХ ухапшен је Дарко Марчетић, рођен 1974. године у Приједору, запослен као инспектор Сипе у Бањалуци, јавља портал Клиx.ба.

Тужилаштво БиХ и Агенција за истраге и заштиту, спровели су акцију хапшења и претреса, у оквиру активности на процесуирању осумњичених за злоупотреу положаја и коруптивне активности.

Марчетић је осумњичен да је дјелујући у договору са особама које су извршиле илегалан увоз спортских медикамената и одређене количине опојне дроге марихуана, злоупотребио свој службени положај и од осумњичених изнуђивао новац, како би незаконито посредовао у њиховој заштити од кривичног процесуирања.

Током истраге, утврђено је да је осумњичени злоупотребио могућност приступа полицијским и другим евиденцијама, како би узимао податке које је користио приликом изнуде новца од осумњичених.

Након лишења слободе извршени су претреси објеката и просторија које користи осумњичени.

Осумњичени ће бити предат поступајућем тужиоцу Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, који ће испитати осумњиченог и након тога одучити о даљим активностима у предмету.