latinica  ћирилица
07/12/2018 |  10:33 ⇒ 10:58 | Аутор: СРНА

Азербејџан чврсто при ставу о непризнању самопроглашеног Косова

Азербејџан чврсто остаје при ставу да не признаје једнострано проглашену независност такозваног Косова, изјавио је министар за економски развој Азербејџана Шахин Мустафајев на састанку са предсједником Србије Александром Вучићем.
Александар Вучић са  Шахином Мустафајевом (Фoтo:Tanjug) -
Александар Вучић са Шахином Мустафајевом (Фoтo:Tanjug)

Предсједник Србије изразио је велику захвалност државном врху Азербејџана за континуирану подршку територијалном интегритету и суверенитету Србије, која посебно долази до изражаја у међународним организацијама, противљењем пријему такозваног Косова у њихово чланство, о чему свједочи и гласање у Интерполу, саопштено је из Службе предсједника Србије за медије.

Двојица саговорника истакла су значај Међувладине комисије за трговину и економску сарадњу Србије и Азербејџана, чије се пето засједање одржава у Београду, јер она може да утиче на структуру економске сарадње и трговинске размјене, чији обим за сада не одговара могућностима и не прати политичке односе који су достигли ниво стратешког партнерства, наводи се у саопштењу.

Вучић је нагласио да су се компаније из Азербејџана показале као поуздани партнери и да су добродошле да и даље учествују у пројектима у Србији, посебно у области инфраструктуре.

На састанку је констатовано да значајни потенцијали за сарадњу постоје и у пољопривреди, енергетском сектору и туризму, с посебним нагласком на евентуална улагања азербејџанских инвеститора у туристичке потенцијале Србије, попут бања.

Разматрана је и могућност увођења директне авионске линије између Београда и Бакуа, додаје се у саопштењу.