latinica  ћирилица
07/12/2018 |  12:32 ⇒ 13:50 | Аутор: СРНА

Ђурић: Пропада покушај Приштине да наметне своје виђење статуса Космета

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић оцијенио је данас да повлачење признања независности самопроглашеног Косова од Мадагаскара показује да пропада покушај Приштине да без договора са Београдом намеће Србији и свијету своје виђење статуса Космета.
Марко Ђурић - Фото: РТРС
Марко ЂурићФото: РТРС

"Борба коју показује српска страна, председник /Србије Александар/ Вучић и српска дипломатија, /министар спољних послова Ивица/ Дачић, резултирали су тиме да смо у претходном периоду имали сада већ и више од десет повлачења признања једнострано проглашене независности Косова и Метохије", рекао је Ђурић за Радио Београд.

Он је истакао да је ултимативни циљ званичног Београда да се на компромисан начин, кроз дијалог, дође до рјешења у интересу свих страна.

Ђурић је напоменуо да се кроз насиље којем ових дана прибјегава Приштина увођењем једностраних такси од 100 одсто на робу из централне Србије и БиХ крше људска права Срба на Косову и Метохији.

Признање независности самопроглашеног Косова повукли су раније и Унија Комора, Гренада, Комонвелт Доминика, Суринам, Либерија, Сао Томе и Принципе, Гвинеја Бисао, Бурунди, Папуа Нова Гвинеја, Лесото и Соломонска острва.