latinica  ћирилица
07/12/2018 |  12:34 ⇒ 13:51 | Аутор: СРНА

Спријечен излазак из БиХ са фалсификованим пасошима

Припадници Граничне полиције БиХ су на Међународном аеродрому Тузла спријечили да троје страних држављана са туђим путним исправама изађу из БиХ и изнесу 46.100 евра, саопштено је из Граничне полиције.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

Они су приликом пасошке контроле 5. децембра на лету за Малме предочили путне исправе које су гласиле на друга имена, а прегледом личног пртљага пронађени су оригинални документи и утврђено да је ријеч о држављанину Сирије и двије држављанке Марока, наведно је у саопштењу.

Код држављанина Сирије пронађено је 46.100 евра за које није посједовао потребну документацију, те је заједно са новцем предат службеницима Управе за индиректно опорезивање БиХ на даље поступање.

Држављанке Марока су, уз приједлог за изрицање мјере протјеривања странаца са територије БиХ, предате припадницима Службе за послове са странцима, а о свему је обавијештено и Тужилаштво БиХ.

У саопштењу је наведено да су службеници Граничне полиције у Градишци данас ухапсили држављанина БиХ и Хрватске чији су иницијали В.А. /33/ јер је провјерама утврђено да га потражује Општински суд у Ливну због тешких кривичних дјела против безбједности саобраћаја.

Контролисан је при уласку у БиХ, а у току дана биће предат надлежном органу.