latinica  ћирилица
07/12/2018 |  14:33 ⇒ 14:33 | Аутор: СРНА

Николић: Свим срцем и душом свираћемо за помоћ дјеци

Вођа Оркестра хармоника "Алекса Шантић" из Угљевика Славко Николић изјавио је да за њега и његов оркестар представља изузетну част да учествују у хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима", коју организује предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.
Бијељина - Оркестар хармоника "Алекса Шантић" - Фото: СРНА
Бијељина - Оркестар хармоника "Алекса Шантић"Фото: СРНА

"Част нам је и задовољство што нас је позвала предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић да бисмо и ми дали допринос хуманитарном концерту за помоћ дјеци", рекао је Срни Николић.

Он је додао да ће у овом хуманитарном концерту учествовати свих 35 чланова оркестра, узраста од пет до 18 година.

"Свираћемо нашу препознатљиву, традиционалну музику, односно неке од пјесама које иначе свирамо гостујући по цијелом свијету", рекао је Николић, додајући да су у току припреме оркестра.

Он је поновио да је њему и члановима оркестра драго да могу на било који начин да допринесу и помогну онима којима је помоћ потребна.

"Једва чекамо да одемо тамо, јер знам ћемо свим срцем и душом радити, свирати, а жеља нам је да се што више људи одазове овом хуманитарном концеру, овој акцији, те да се што више средстава прикупи", рекао је Николић.

Он је поновио да у оркестру има 35 чланова, да доминира хармоника, али да имају и клавијатуре, ритмичку секцију и дјецу старијег узраста која веома лијепо пјевају.

"Оркестар смо подмладили 70 одсто, правимо нову генерацију и успијевамо да се одржимо на истом, ако не и бољем нивоу, ево већ 22 године", рекао је Николић и додао да сва дјеца, чланови оркестра, похађају или су похађали Основну школу "Алекса Шантић" у Угљевику.

Николић је изразио захвалност предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић на позиву да учествују у овој великој хуманитарној активности, те додао да ће овај оркестар у Бањалуци бити 23. и 24 децембра.

Он је рекао да ће оркестар ускоро снимати спот, као и да је најављено да ће их примити предсједник Српске.

Под високим покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић традиционално и ове године, девети пут по реду, спроводи се хуманитарна акција "С љубављу храбрим срцима".

"Средства прикупљена у овогодишњој хуманитарној акцији `С љубављу храбрим срцима` биће искориштена за набавку уређаја за роботски асистирану рехабилитацију дјеце са поремећајима кретања", речено је Срни у кабинету предсједника Републике Жељке Цвијановић.

У оквиру акције, од јуче је активан и "М:тел" хуманитарни број 1411. Позивом на овај број грађани ће бити у могућности да, све до Божића, 7. јануара, подрже акцију са једном КМ.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена "С љубављу храбрим срцима" број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке.

У оквиру хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима" 23. децембра с почетком у 17.00 часова у Културном центру Бански двор у Бањалуци биће одржано донаторско вече, у току које ће грађани бити у прилици да разговарају са неким од познатих личности које подржавају акцију.