latinica  ћирилица
16/12/2018 |  20:56 | Аутор: СРНА

Пронађени мигранти, двојица животно угрожена

Четири мигранта, од којих двојица имају промрзлине опасне по живот, пронађени су на планини Пљешевици, саопштила је Горска слушба спашавања Федерације БиХ.
Потрага за мигрантима на Пљешевици (Фото: RTV Radiša Milovanović) -
Потрага за мигрантима на Пљешевици (Фото: RTV Radiša Milovanović)

Мигранте су пронашли припадници ГСС из Бихаћа вечерас у 19.15 часова.

"Двије особе су у јако тешком стању са промрзлинама опасним по живот, а двојица јако потхлађени, али нису животно угрожени. Тренутно се налазе у објекту који је био најближи локацији проналаска, у којем су пронађена још два мигранта", објављено је на сајту федералне ГСС.

Повријеђени ће бити транспортовани према Бихаћу, а помоћ је затражена и од механизације која је расположива да би се пробио пут што ближе спасилачких екипа што би омогућило бржи транспорт.

Бихаћки спасиоци су у току дана пронашли и других двадесет лица који су лутали шумама Пљешевице, те их збринули и пребацили на сигурно.

"Овим је акција спашавања успјешно окончана, а Горска служба спашавања ФБиХ може бити поносна на своје чланове и станице у саставу, јер је за непуних пола сата подигнута приправност и на располагање се ставило више од 40 спасилаца из ФБиХ", наводи ГСС ФБиХ.