latinica  ћирилица
28/12/2018 |  15:50 ⇒ 17:50 | Аутор: РТРС

Билећа: Витлејемска пећина украсила основну школу

У школама у Српској завршена је настава у првом полугодишту. Свечаном приредбом ученици Основне школе “Свети Сава” у Билећи прославили су успјешан завршетак првог полугодишта.

Мале, али вриједне руке билећких основаца, овогодишње празнике учиниле су посебним. У част најрадоснијем хришћанском празнику Божићу, израдили су Витлејемску пећину.

- Радили смо пећину три седмице. Био је то тимски рад, потрудили смо се да све битне елементе направимо, ту је звијезда, пећина, Марија, Јосиф и све је у духу Божића и празника - прича Милица Носовић, ученица осмог разреда, а њен школски колега Новак Уљаревић напомиње да се сређивало и школско двориште: 

-Нас неколико ученика смо радили око украса школе. Све је ручни рад, радили смо све од папира, радили смо неколико дана.

У украшавању школе и школског дворишта учествовали су сви. Како ученици, тако и наставници. На заједничко задовољство израдили су јединствен кутак.

- Ученици ликовне секције су радили разним материјалима уз моју помоћ, бојили смо и сијекли од стиропора и стиродура, правили смо фигуре Богородице, Св. Јосифа, поклоњење мудраца који доносе поклоне Христу - истиче Драго Вучић, наставник ликовне културе у Основној школи “Свети Сава” Билећа.

Срђан Милошевић, вјероучитељ у Основној школи “Свети Сава” истиче значај Божићних празника.

- Хтјели смо прије свега да пренесемо радост свима млађима и старима, да се порадују и да идемо у сусрет Божића. Мир Божији, Христос се роди.

Витлејемска пећина ове године засијала је у билећкој Основној школи “Свети Сава” први пут и на најљепши начин.