latinica  ћирилица
28/12/2018 |  19:01 ⇒ 21:44 | Аутор: РТРС

Радојичић: Стратегијом развоја до четири велика циља

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да усвојени буџет Града Бањалуке за наредну годину задовољава потребе и планове града, али и да би ваљало да је више новца у каси.

Радојичић је гостујући у емисији "Бањалучка панорама", истакао да да је оптимиста када су у питању велики пројекти који ће бити реализовани до априла, након чега би требало ићи у нови ребаланс буџета.

"Надам се да ћемо, када сравнимо ову годину у којој је било великих инвестиција, бити у суфициту", рекао је Радојичић.

Град се мора плански и системски развијати, додао је Радојичић, и нагласио да Стратегија развоја града за наредних 10 година трасира четири велика циља.

"То су град са повољним пословним окружењем у који ће долазити инвеститори, затим `зелени град` у коме се не бавимо само парковима и зеленилом већ водоснабдијевањем, рјешењима за отпадну воду и развијеном копмуналном инфраструктуром. Трећи циљ је `паметни град`гдје би увели нове технологије за електронске услуге паркирања и издавања дозвола и четврти циљ је развој друштвених дјелатности као што су спорт, култура, образовање и здравствени центар у којима морамо подићи квалитет и обим услуга", нагласио је Радојичић.

Градоначелник је додао да Бањалуку види као град који расте и који се развија, упркос негативним демографским трендовима.