latinica  ћирилица
06/01/2019 |  08:49 | Аутор: СРНА

Мање хладно, провијавање снијега на истоку и западу

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити мање хладно и промјењиво вријеме, са провијавањем снијега на истоку и западу.

Јутрос и током дана у појединим крајевима на истоку и западу очекује се провијавање слабог снијега, док ће у Херцеговини бити суво са сунчаним интервалима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана задржава се промјенљиво облачно и хладно, на сјеверу ће температура бити мало изнад нуле. На сјеверозападу, западу и југозападу облачно са провијавањем снијега, како ће бити и на крајњем истоку.

У осталим предјелима од сјевероистока, сјевера до централних предјела суво, као и у Херцеговини уз промјенљиву облачност и сунчане интервале.

Дуваће слаб до умјерен вјетар сјеверних смјерова, а у Херцеговини умјерена бура. Прије подне повремено јаки удари вјетра на сјеверозападу, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха од минус један до четири, на југу од четири до осам степени Целзијусових.

Температура у 7.00 часова: Бјелашница минус 11, Чемерно
минус осам, Иван Седло, Хан Пијесак минус шест, Сарајево, Рудо, Билећа, Соколац минус четири, Тузла, Фоча, Вишеград минус три, Гацко, Требиње, Фоча, Мраковица минус два, Невесиње минус један, Мркоњић Град, Крупа на Уни, Бихаћ, Бугојно, Ливно, Мостар, Широки Бријег, Добој, Сребреница нула, Сански Мост, Бијељина, Приједор, Рибник, Шипово, Нови Град, Србац један, Брчко, Градачац, Бањалука два, Зворник три, Груде, Неум пет степени Целзијусових.

Висина снијега: Хан Пијесак 59 центиметара, Соколац 31, Сребреница 28, Мраковица 23, Рибник 19, Шипово 18, Мркоњић Град, Чемерно 17, Рудо 11, Вишеград, Добој
10 центиметара.