latinica  ћирилица
06/01/2019 |  10:00 ⇒ 13:13 | Аутор: РТРС

Јошавка: Одрон на жељезничкој прузи, машиновођа повријеђен (ФОТО/ВИДЕО)

У Јошавци се синоћ десио одрон на жељезничкој прузи.

Један машиновођа је повријеђен, јавио је новинар РТРС-а.

Повријеђени машиновођа одмах је амбулантним колима хитне помоћи превезен у Клинички центар у Бањалуци, гдје је утврђена повреда главе и лица, након чега је упућен на операциони захват на лицу, саопштили су из Жељезнива Српске.

На лице мјеста одмах су изашли припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Комисија за ванредне догађаје Жељезница Републике Српске као и други надлежни испред ЖРС.

Све стручне екипе Жељезница Републике Српске су на терену и интензивно раде на укљањању одрона чија је количина преко 50 кубика.

 

 

Одрон на жељезничкој прузи

Путнички воз Жељезница Републике Српске саобраћао је на релацији Добој – Бањалука.

ЗА САДА СТАБИЛНО СТАЊЕ ПОВРИЈЕЂЕНОГ МАШИНОВОЂЕ

Здравствено стање тридесетпетогодишњег машиновође чији су иницијали Р.С, који је задобио повреде главе и лица приликом искакања воза, за сада је стабилно, саопштено је из Унверзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци.
Дежурни љекар у Клиници за болести уха, грла и носа Далибор Врањеш рекао је да је пацијент задобио фрактуру носа и повреде лица и да је хируршки збринут.

Након стабилизације општег стања, пацијент је из Ургентног центра премјештен у Клинику за болести уха, грла и носа, гдје ће остати на даљем праћењу и лијечењу, наводи се у саопштењу УКЦ-а.