latinica  ћирилица
06/01/2019 |  14:17 ⇒ 18:33 | Аутор: СРНА

У понедјељак у многим мјестима ледени дан

У Републици Српској и Федерацији БиХ у понедјељак ће бити промјенљиво облачно и хладно вријеме, а у многим мјестима очекује се ледени дан.
Зима - Фото: РТРС
ЗимаФото: РТРС

Ујутро ће бити врло хладно уз промјењљиву облачност и углавном суво, а слабо провијавање снијега очекује се на крајњем западу и у планинама на истоку.

Током дана очекује се суво вријеме са сунчаним интервалима, а према вечери наоблачење на сјеверозападу и западу.

Вјетар слаб до умјерен сјеверни и сјеверозападни, а у Херцеговини умјерена бура.

Јутарња температура од минус осам до минус три, на планинама минус 13, на југу до један степен, а највиша дневна од минус пет до нула, на планинама минус девет, на југу око три степена Целзијусова.

У Републици Српској и ФБиХ данас преовладава облачно вријеме, а слаб снијег пада мјестимично у централном планинском појасу. У централним предјелима и према Семберији има мјестимичне кише, а на југу има сунчаних интервала.

Температура у 13.00 часова: Бјелашница минус 11, Иван Седло минус три, Хан Пијесак, Чемерно минус пет, Соколац минус два, Бугојно, Сребреница, Гацко, Мркоњић Град, Невесиње нула, Ливно, Нови Град, Сарајево, Шипово, Рудо, Крупа на Уни, Рибник један, Вишеград, Бихаћ, Градачац, Сански Мост, Тузла два, Бијељина, Приједор, Фоча три, Бањалука, Брчко, Добој, Србац, Билећа четири, Требиње пет, Широки Бријег седам, Груде, Мостар осам, Неум девет степени Целзијусових.

У уторак, 8. јануара, јутро умјерено облачно, суво и веома хладно, уз умјерен до јак мраз и с маглом око ријека и у котлинама. Током дана биће сунчаних интервала, а послије подне и увече могуће је повећање облачности уз услове за падавине.

Јутарња температура од минус 10 до минус пет, на планинама око минус 16, на југу до минус један, а највиша дневна од минус два до два, на сјеверозападу и југу до четири, у вишим предјелима до минус пет.

У сриједу, 9. јануара, у току ноћи биће облачно са падавинама прије подне. Током дана претежно суво на сјеверу, а поподне и према вечери и у већини других предјела. Увече и у ноћи ново наоблачење на сјеверу. Јутарња температура од минус четири до један, на планинама око минус седам, а највиша дневна од нула до пет, у вишим предјелима до минус три.

У четвртак, 10. јануара током ноћи биће облачно са падавинама, а на југу суво. У нижим предјелима могуће је ново формирање снијежног покривача, а у брдовитим и планинаским предјелима повећање његовог нивоа. Јутарња температура од минус седам до минус два, на планинама око минус 10, а највиша дневна од минус четири до један, у вишим предјелима од минус шест степени Целзијусових.