latinica  ћирилица
07/01/2019 |  14:33 | Аутор: СРНА

Контролом миграната откривено осам фалсификованих докумената

Припадници Граничне полиције БиХ открили су осам фалсификованих докумената код страних држављана на граничним прелазима на изласку из БиХ током 4, 5. и 6. јануара.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

На граничном прелазу Градишка контролом троје страних држављана откривени су фалсификовани пасоши Бугарске.

Прегледом пртљага на другој линији граничних провјера нађени су оригинални документи на основу којих је утврђено да је ријеч о држављанима Сирије, саопштено је данас из Граничне полиције БиХ.

Службеници јединице граничне полиције Градишка открили су још три фалсификоване личне карте Шпаније, а прегледом особа нађене су потврде о намјери подношења захтјева за азил у БиХ, те је установљено да је ријеч о држављанину Ирана и двоје држављана Македоније.

Ова лица контролисана су у аутобусима који су из Сарајева саобраћали за Беч и Загреб.

Према налогу тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, против страних држављана биће достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу фалсификовање докумената.

На Међународном аеродрому Бањалука, на лету за Брисел, откривене су фалсификоване личне карте Чешке и Шпаније које су на увид дала двојица страних држављана, рекавши да долазе из Ирана.

За личну карту Чешке утврђено је да је потражује Интерпол као украден/изгубљен документ.

Сви страни држављани предати су припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даље поступање.

Службеници Јединице Граничне полиције Бијељина 5. јануара ухапсили су држављанина Србије чији су иницијали С.К. /36/ за којим је Интерпол Беч расписао потјерницу због незаконите трговине наркотицима.

Ово лице контролисано је на уласку у БиХ на прелазу Рача и предато службеницима Судске полиције Суда БиХ.

Дан раније, 4. јануара службеници ове јединице при изласку из БиХ на прелазу Попови ухапсили су лице И.Х. /56/ које потражује Основни суд Брчко дистрикта због фалсификовања докумената.

Ријеч је о држављанину БиХ који је предат службеницима Судске полиције у Брчком.

Приликом уласка у БиХ на прелазу Рача 3. јануара ухапшена је држављанка БиХ и Израела чији су иницијали Р.А. /41/ за којом је Општински суд у Орашју расписао потрагу због фалсификовања докумената.

Ухапшена је предата судској полицији у Тузланском кантону.