latinica  ћирилица
08/01/2019 |  09:57 | Аутор: СРНА

Облачно са падавинама

У Републици Срској и ФБиХ данас је облачно, уз снијег и ледену кишу која ће се током вечери проширити на све крајеве.
Зима - Фото: РТРС
ЗимаФото: РТРС

Ујутру и током првог дијела дана веома хладно и суво, уз умјерен до јак мраз и са маглом око ријека и у котлинама.

Током дана сунчано, са више облачности на западу, у централном појасу са снијегом и кишом, док ће на југу бити суво.

Поподне повећање облачности на западу и сјеверу, уз снијег и ледену кишу која ће се брзо ширити на остале крајеве, па ће снијег падати у централном и планинском појасу, као и у Херцеговини.

Највиша температура износиће од минус два до три, на планинама до минус пет, а на сјеверозападу, западу и југу око пет степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен, углавном јужни и југозападни вјетар.

Температура у 7.00 часова: Соколац минус 20, Бјелашница минус 16, Чемерно минус 15, Хан Пијесак минус 14, Вишеград и Рудо минус 13, Сребреница и Гацко минус 11, Невесиње и Сарајево минус 10, Билећа минус девет, Зворник, Бугојно, Груде, Широки Бријег, Тузла и Зеница минус осам, Рибник, Требиње, Мркоњић Град и Добој минус шест, Бијељина минус пет, Крупа на Уни и Мостар минус четири, Приједор минус три, Нови Град, Неум и Србац минус два и Бањалука минус један степен Целзијусов.

Висина снијега: Хан Пијесак 63, Соколац
29, Дринић 28, Мраковица 25, Сребреница 24, Мркоњић Град и Чемерно 18, Шипово 17, Крупа на Уни 10, Рудо девет, Вишеград осам, Добој шест, Нови Град четири, Невесиње три и Приједор два центиметра.