latinica  ћирилица
08/01/2019 |  14:10 ⇒ 15:03 | Аутор: Б92

Ступаревић у Вотфорду за три милиона евра

Доскорашњи фудбалер Вождовца Филип Ступаревић званично је прешао у енглески Вотфорд, објавио је српски клуб.

Ступаревић је са Вотфордом потписао уговор на четири године.

"Вождовац је изузетно поносан на чињеницу да се ради о једном од највриједнијих трансфера у српском фудбалу", наводи се на сајту тог суперлигаша.

Спортски директор клуба Горан Гркинић је рекао да је трансфер резултат изузетног системског приступа у посљедње четири године, као и сјајне селекције и рада у омладинском погону.

- Овај трансфер нам даје подстрек и потврду да је рад у клубу, како у млађим категоријама тако и у првом тиму, озбиљан и да може доносити резултате. Озбиљан приступ се исплатио, те можемо рећи да имамо спреман вишегодишњи план по питању првог тима, с акцентом на рад омладинске школе и на томе ћемо градити будућност - рекао је Гркинић, који је захвалио свима у клубу уз ријечи да је то заједнички успјех.

Ступаревић (18) је рекао да се све јако брзо догодило и да је пресрећан.

- И даље памтим деби у дресу Вождовца као најмлађи играч и голове највећим ривалима. Боравак у клубу је био заиста непроцјењиво искуство. Желио бих да истакнем велику захвалност породици на подршци, као и фудбалском клубу Вождовац, који и сам функционише као једна породица. Такође, захвалност дугујем свима у клубу који су радили са мном на мом напретку, почевши од тренера и директора омладинске школе, као и директора клуба - казао је Ступаревић.

Он је за Вождовац одиграо 57 утакмица, на којима је забиљежио шест голова и пет асистенција. Члан је и омладинске репрезентације Србије.

Прије њега су из Вождовца, између осталих, одлазили Александар Филиповић у БАТЕ Борисов, Саша Ивковић у Марибор, Дејан Георгијевић у Ференцварош.