latinica  ћирилица
08/01/2019 |  16:38 ⇒ 20:05 | Аутор: СРНА

Гацко: Ухапшена три лица због шверца 240 килограма сканка

Полиција из Гацка одузела је више од 240 килограма сканка и ухапсила два лица из Федерације БиХ и једно из Црне Горе, рекао је начелник требињске Полицијске управе Жарко Лакета.

Лакета је рекао да су полицијски службеници на основу оперативних сазнања синоћ око 3.00 часа на магистралном путу М-20, на раскрсници Бројачи контролисали путнички аутомобил "мерцедес" којим је управљало лице из Зенице чији су иницијали К.Б. /26/, а са којим се налазило и лице А.М. /40/ из истог града.

Он је на ванредној конференцији за новинаре у Требињу појаснио да су полицајци док су контролисали "мерцедес" уочили возило "рено трафик" које се окренуло на путу, те кренуло према селу Миховљаче, покушавајући да побјегне.

Полицајци су успјели да зауставе "рено" и утврдили да њиме управља лице из Црне Горе чији су иницијали М.Г. /49/, а контролом је на задњем сједишту возила уочено више најлонских врећа у којима се налазило око 240 килограма сканка.

Лакета је рекао да досадашња сазнања наводе на претпоставку да је дрога била намијењена тржишту Федерације БиХ, те да претпоставља да је тржишна вриједност заплијењене дроге огромна.

"Лице које је превозило заплијењени сканк је током криминалистичке обраде рекло да је требало да до Сарајева пребаци ову дрогу за 10.000 евра", појаснио је Лакета.

Он је рекао да ће овај случај преузети Специјално тужилаштво у Бањалуци, а истрагу ће са требињском Полицијском управом спроводити Одјељење за организовани и тешки криминалитет Управе у Бањалуци.

Лакета је додао да све што требињска Полицијска управа ради, ради по утврђеним плановима, који, како је рекао, дају резултате.

"Требињска Полицијска управа је прошле године, у поређењу са 2017, имала значајне запљене дроге - 90 килограма марихуане, 270 грама кокаина, 164 грама амфетамина, 37 грама хашиша, 3,2 грама хероина, те шест комада екстазија", подсјетио је Лакета.