latinica  ћирилица
10/01/2019 |  08:39 ⇒ 10:25 | Аутор: Б92

Ђоковић "испрашио" Марија на тренингу пред 2.000 гледалаца

Српски тенисер Новак Ђоковић и Британац Енди Мари имали су тренинг-меч отворен за јавност у којем је доминирао први тенисер свијета.

Ђоковић је, прије прекида, поприлично лако излазио на крај са некадашњим најбољег рангираним тенисером на АТП листи и на крају био бољи са 6:1, 4:1, пред нешто више од 2.000 гледалаца.

Британац је током меча успио да освоји само један сервис гем од своја укупно два освојена, а Новак није попуштао "гас" против великог ривала, иако је знао да је у питању само тренинг-меч.

Британски тенисер је имао доста проблема да убаци први сервис и то је Ђоковић користио како зна и умије, освајајући већину поена приликом противникових сервис гемова.

Занимљива ситуација десила се током овог дуела, када је Мари погодио линију приликом једног поена, а линијски судија звао аут. Новак је тада признао да је лопта била добра и препустио поен противнику, који је на то одговорио: "Ма, не би ти то урадио да је финале".

Ђоковић и Мари састали су се пред жријеб првог кола Аустралијан опена, турнира који почиње 14. јануара, а у коме управо у првој рунди могу да се састану ова два тенисера, која су у претходним издањима играла финале овог Гренд слема.

На жребу за АО, који почиње од 8.30 по средњеевропском времену, Мари није носилац, а Ђоковић, као први тенисер свијета, први је носилац.

У међусобним сусретима Ђоковића и Марија српски тенисер тренутно води 25:11, али се њих двојица у званичним мечевима нису састали још од јануара 2017. године.