latinica  ћирилица
10/01/2019 |  15:18 | Аутор: ТАНЈУГ

Пријовић званично у саудијском Ал Итихаду

Српски фудбалски репрезентативац Александар Пријовић званично је прешао из солунског ПАОК-а у Ал Итихад из Саудијске Арабије.
Александар Пријовић (фото:tvkcn.net) -
Александар Пријовић (фото:tvkcn.net)

Досадашњи најбољи стријелац ПАОК-а потписао је уговор на четири и по године, уз годишњу плату од 5,3 милиона евра и без великих бонуса који су укључени, док грчком клубу следује 10 милиона евра на име обештећења.

"Послије двије сјајне године, 86 утакмица, 60 побједа, 55 голова и два Купа, дошло је вријеме да кажем збогом. Дошао сам у ПАОК када је падао снијег, клуб је био у лошој ситуацији, 9. на табели и гладан трофеја, а одлазим такође у сњежном времену, али са првог мјеста. Хвала свима у ПАОК-у, највише навијачима, надам се да сам помогао клубу да напредује", написао је Пријовић на Инстаграму.

Пријовић је стигао у тим чији је тренер Хрват Славен Билић, а нови саиграч биће му бивши нападач Црвене звезде Александар Пешић.

Током каријере играо је још за Легију, Болуспор, Ђургарден, Тромсо, Лозану, Сион, Нортемптон, Јеовил, Дерби и Парму.

За репрезентацију Србије одиграо је 12 утакмица и дао два гола, међу којима је један за побједу против Грузије (1:0) за одлазак на Мундијал у Русији.