latinica  ћирилица
10/01/2019 |  18:04 ⇒ 18:10 | Аутор: РТРС

Бијељина упутила помоћ Бихаћу који се суочава са мигрантском кризом

Бихаћ се претходних мјесеци суочава са мигрантском кризом, а Град Бијељина јако добро зна колико је драгоцјена помоћ у кризним ситуацијама.
Мићић и Фазлић (фото:cazin.net) -
Мићић и Фазлић (фото:cazin.net)

Бихаћ и Бишћани су у најтежим тренуцима за вријеме поплава нама у Семберији  упућивали помоћ, што Бијељина није заборавила, истакао је, између осталог, градоначелник Бијељине Мићо Мићић приликом данашње посјете Граду Бихаћу и разговора са градоначелником Шухретом Фазлићем.

- Одлучили смо да дођемо у Бихаћ, да би видјели како им помоћи, поготово имајући у виду да мигрантска криза дјелимично захвата и Бијељину која је транзитна за мигранте. Мислим да треба помоћи и Бишћанима и мигрантима, јер не треба заборавити да смо и ми у БиХ прије двадесетак година масовно напуштали своја огњишта, а да је и нама тада неко помагао. Разговарао сам и са директором Црвеног крста Републике Српске о могућности упућивања помоћи Граду Бихаћу, а Град Бијељина ће упутити помоћ од 10.000 конвертибилних марака – најавио је градоначелник Мићић.

Градоначелник Фазлић је оцијенио да се најбољи односи успостављају у тешким временима.

- У вријеме поплава, Бишћани су помогли Бијељини колико су могли, а данас је градоначелник Мићић показао да се добра дјела не заборављају. Размијенили смо и искуства о раду локалних управа, а разговарали смо и о мигрантској кризи, имајући у виду да  је и Бијељина на обалама Саве и Дрине и да је на мигрантској рути - нагласио је градоначелникк Фазлић.

Градоначелник Мићић је оцијенио и да се чини да су руководство и људи у Бихаћу препуштени сами себи и да немају подршку виших нивоа власти који би више требало да се баве мигрантском кризом од локалне самоуправе.

- Позивам све органе власти – од Предсједништва БиХ, Савјета министара, преко ентитетских до кантоналних влада да помогну Бихаћу, али и мигрантима, како се криза не би усложњавала – апеловао је Мићић