latinica  ћирилица
10/01/2019 |  19:19 ⇒ 19:19 | Аутор: СРНА

ХДЗ БиХ: Присуство свечаности у Бањалуци постало средство обрачуна са Хрватима

Присуство хрватских представника власти свечаној академији поводом Дана Републике Српске постало је средство обрачуна са Хрватима у БиХ, посебно са легитимним хрватским представником и предсједником ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем, саопштено је данас из ове странке.
ХДЗ БиХ - Фото: илустрација
ХДЗ БиХФото: илустрација

У саопштењу се наводи да је "спин пропаганда" која је услиједила након јучерашњег присуства хрватских представника власти обиљежавању Дана Републике Српске у Бањалуци очигледан примјер свега што је политичка и медијска елита са сједиштем у Сарајеву постала.

"Свјесни политичког лицемјерства, али и данашње реалности, желимо указати да нико ко имало разумије стварну ситуацију у БиХ неће насјести на овакав покушај подвале и обрачуна са хрватским народом на овим просторима", поручили су из ХДЗ-а.

Они кажу да се на Устав БиХ позивају исти актери који га свакодневно неумољиво крше, посебно када некоме треба нешто наметнути.

"Бошњачки медији, сви одреда несклони истини и чињеницама, поново и упорно, намјерно шире погрешне интерпретације, неистине и подвале", наводи се у саопштењу ХДЗ-а БиХ.

У ХДЗ-у напомињу да се залажу за објективно извјештавање, те додају да је изградња европске БиХ могућа једино на принципима равноправности и узајамне толеранције, за шта се залажу званичници ове странке и Хрватског народног сабора.