latinica  ћирилица
11/01/2019 |  08:14 | Аутор: ТАНЈУГ

Србија против Русије на старту

Рукометна репрезентација Србије мечом против Русије у Берлину започиње наступ на Свјетском првенсту, на коме је, према речима селектора Ненада Перуничића, главни циљ пласман у други круг иако је екипа знатно подмлађена. Утакмица између Србије и Русије игра се од 18 сати.
Рукометна репрезентација Србије (фото: rss.org.rs) -
Рукометна репрезентација Србије (фото: rss.org.rs)

Ненад Перуничић, као играч освајач двије свјетске бронзе са националном селекцијом, каже да ће све осим тога бити неуспјех и његова одговорност.

"Пролазак у други круг је наша амбиција. Све што би било другачие је моја одговорност и велико разочарање за мене и за све играче. Нисмо гледали слабије или јаче противнике, увијек ће бити исти приступ. Немамо право на другачије размишљање", рекао је Перуничић.

Како је нагласио, без обзира што има доста младих играча то не значи да имају вријеме.

"Ови момци су добили прилику коју морају да поштују. Морају одмах да покажу због чега су ту. Порази су моји порази, а побједе су побједе играча".

Побједу прижељкује већ у првом мечу против Русије.

"Лијепо је доћи послије толико година на једну овако велику сцену. Играчи су свјесни да ми овде нисмо дошли да бисмо се само, ето тако, појавили. То им је потенцирано, имамо амбицију већ од прве утакмице са Русијом у којој желимо побједу".

Крилни рукометаш Немања Илић, један од искуснијих у тиму, са нестрпљењем чека дуел са Русима.

"Момци су узбуђени, жељни играња, свако првенство је ново доказивање. Кроз маглу се сјећам прошлог дуела са Русима, јако битна утакмица је и сада, иако фокус не смије да буде само на њима. Биће тешко, водиће се велика борба за треће мјесто, а покушаћемо да искористимо шансу и против Француза и Нијемаца", рекао је Немања Илић.

Очекује се да ће хала у Берлину бити попуњена до последњег мјеста.

"Сигурно ће бити лијепо, Њемачка је земља рукомета и чека нас фантастична атмосфера. Надам се да ћемо одговорити на најбољи начин", закључио је он.

Утакмица између Србије и Русије игра се у петак од 18 сати. 

У истој групи су још домаћин Њемачка, бранилац трофеја Француска, Бразил и Уједињена Кореја, а три најбоља иду у други круг.