latinica  ћирилица
11/01/2019 |  11:41 ⇒ 11:42 | Аутор: Б92

Мелбурн: Србија са седам тенисера у главном жријебу

Захваљујући успјеху Миомира Кецмановића и Виктора Троицког у квалификацијама, Србија ће у мушкој конкуренцији имати чак седморицу тенисера на Аустралијан опену.
Новак Ђоковић - Фото: AP
Новак ЂоковићФото: AP

Кецмановић је у последњој рунди квалифиакција побиједио Бразилца Тијага Монтеира 6:2, 6:1, док је Троицки био бољи против Даријана Кинга са Барбадоса са 6:2, 3:6, 6:3.

Тако ће у првом колу првог Гренд слема сезоне Кецмановић играти против искусног Шпанца Фернанда Вердаска, а и Троицки ће за ривала имати Шпанца – Роберта Карбаљеса Баену.

Србија има још петорицу такмичара у мушком синглу – Новак Ђоковић који ће играти против Мичела Кругера (САД), Филип Крајиновић игра против Марка Чекината (Италија), Душан Лајовић против Пабла Куеваса (Уругвај), Јанко Типсаревић против Грегора Димитрова (Бугарска), а Ласло Ђере против Јевгенија Донскоја (Русија).

С друге стране, у женској конкуренцији Србију ће представљати само Александра Крунић јер је Ивана Јоровић заустављена на посљедњој препреци квалификација поразом од Харијет Дарт иако је добила први сет са 1:6, 6:3, 6:1.

Аустралијан опен стартује у понедјељак и игра се за наградни фонд од 29.687.000 долара.