latinica  ћирилица
11/01/2019 |  14:17 ⇒ 14:22 | Аутор: infosrpska.ba

"Инфосрпска": Грађани питају шта је са новцем за групу "Правда за Давида" (ФОТО)

На друштевеној мрежи "Фејсбук" све више грађана се пита шта је са новцем који је уплаћен на жиро-рачуне групе "Правда за Давида" који су отворени одмах по оснивању ове групе, пише портал "Инфосрпска".
Жиро рачун групе "Правда за Давида" (Фото: infosrpska.ba) -
Жиро рачун групе "Правда за Давида" (Фото: infosrpska.ba)

Неки од корисника ове друштвене мреже навели су број девизног рачуна, тврдећи да је скупљено милион евра за "помоћ" породици Драгичевић. Међутим, од тог новца, како наводе, нема никаквог трага, пише портал.

Давор Драгичевић, отац страдалог Давида, од 31. децембра налази се у бјекству, а 7. јануара огласио се видео-поруком са непознате локације.

Полицијска управа Бањалука покренула је 31. децембра прошле године потрагу за шест лица због нереда почињених након протестног окупљања на Тргу Крајине у Бањалуци која је одржана у организацији групе "Правда за Давида".

Полиција је након нереда ухапсила неколико лица, док су неки од изгредника побјегли, а међу онима који су избјегли хапшење је Давор Драгичевић.

Портал "Инфосрпска" из дипломатских извора сазнао је да се Давор Драгичевић једно вријеме крио у Амбасади Велике Британије у БиХ, која се 1. јануара огласила саопштењем у којем тврде да се он не налази у тој амбасади.

Недуго послије тога, након што је објављена информација да Амбасада Велике Британије у БиХ пружа уточиште Драгичевићу, портал "Дневно.ба" објавио је да је он по налогу сада већ бившег америчког амбасадора Морин Кормак склоњен у једну од сусједних земаља.

Према незваничним сазнањима "Инфосрпске", Драгичевић се налази у Хрватској и за сада не намјерава да се врати у БиХ, а једини који могу да располажу новцем на жиро-рачунима су Давор Драгичевић и његова бивша супруга Сузана.

Фото: Инфосрпска