latinica  ћирилица
11/01/2019 |  16:34 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Арлов уручио новац прикупљен у хуманитарној акцији за помоћ дјеци у К. Митровици

Удружењу родитеља болесне и дјеце са посебним потребама "Подржи ме" из Косовске Митровице данас су уручена средства у износу од 35 хиљада евра, прикупљених у великој хуманитарној акцији која је током децембра спроведена у Републици Српској.

Чек са овим износом предсједници Удружења Ивани Ракић уручио је предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији из Бања Луке Милорад Арлов на Хуманитарној академији која је овим поводом организована у Дому културе Трепча у Звечану.

Арлов је том приликом истакао да Одбор, који је покретач хуманитарне акције, и цијела Република Српска стоје уз ово Удружење од његовог оснивања, препознајући муку 126 породица које су са истим болом, утјеху али и конкретну помоћ у лијечењу и збрињавању дјеце, пронашли под његовим окриљем.

„Акцију смо покренули почетком децембра и она траје и данас. Ја вам обећавам да она никада неће престати. Увијек ћемо бити уз вас“ поручио је Арлов.

Он је напоменуо да су у акцији учествовали многи грађани и институције, а да је било активно чак 25 хуманитарних бројева. Додао је и да је ову акцију као и цјелокупно залагање Удружења, подржала председница Републике Српске Жељка Цвијановић, али многи хумани људи који издвајају новац како би стипендирали дјецу на Косову и Метохији или помагали породице у стању социјалне потребе.

Арлов је апеловао на представнике локалних самоуправа на Косову и Метохији да помогну отварање Дневног центра за болесну и дјецу са посебним потребама.

„Помозимо им да постану  самостални људи. Биће то успјех свих нас. Ако то урадимо, манастир смо направили“ рекао је Арлов.

Предсједница Удружења „Подржи ме“  Ивана Ракић захвалила је на помоћи народу Српске, Милораду Арлову, РХМК Трепча, и свима уз чију помоћ ће како је истакла „ њихова дјеца имати бољи живот“.

Арлов је уручио пакетиће и дјеци вртића у Зубином Потоку и Косовској Митровици. Поклоне ће, наредних дана, добити и малишани Лепосавића и Прилужја. Овом приликом, у Митровици ће шесторо дјеце чије школовање плаћа Република Српска бити уручене стипендије.

Велику подршку Удружење „Подржи ме“ има и од Привремених органа Општина Косовска Митровица и Звечан.

Академији су присуствовали и представници Канцеларије за Косово и Метохију.

На крају, изведен је и пригодан програм који су припремила дјеца окупљена у Удружењу уз свесрдну помоћ васпитача ПУ „Лане“ из Звечана.